Perfect Fit The workout that works | Drenajul limfatic
14983
post-template-default,single,single-post,postid-14983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic

Unele afecţiuni pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul unui masaj special, numit drenaj limfatic. Acesta ajută la stimularea limfei, responsabilă cu eliminarea toxinelor din organism. Masajul limfatic a fost descoperit în anul 1930, de către medicul danez Emil Vodder. Iniţial, a fost folosit drept tratament cosmetic, după care i s-au descoperit şi proprietăţile de vindecare.

Acesta este indicat pentru ‪#‎reducerea‬ depunerilor de grăsime si a‪#‎celulitei‬‪#‎detoxifierea‬ organismului, reducerea edemelor si stimularea sistemului imunitar.

Sistemul limfatic are o mare importanta in buna funcționare a organismului nostru, întrucât limfa transportă în tot organismul faimoasele limfocite, globule albe specializate în crearea de anticorpi. Limfa ia naştere din lichidul interstiţial sau extracelular, prin intermediul căruia se fac toate schimburile dintre sânge şi celule, şi se colectează în vase din ce in ce mai mari, iar în final formează două colectoare limfatice mari care se deschid în venele subclaviculare. Trecând printre ganglioni, veritabile filtre, ea administrează şi sistemul nostru imunitar şi aduce nutrimentele la celule.
Stresul prelungit, sedentarismul, depunerile celulitice, anumite intervenţii chirurgicale (de exemplu cele de extirpare a sânului în neoplasme la acest nivel), tulburările de circulaţie periferică, afecţiunile cardiace, pulmonare, renale şi endocrine sunt câţiva dintre factorii care pot afecta circulaţia limfei în organism. Activitatea fizică poate să amelioreze circulaţia limfei şi, implicit, drenajul substanţelor nocive.
Spre deosebire de alte tipuri de masaj, drenajul limfatic  este mai mult decât un răsfăț, pe care ar trebui sa ni-l oferim. Drenajul limfatic este un tip de masaj prin intermediul căruia se asigură drenarea lichidelor excedentare de la nivel celular, menţinând, în acelaşi timp, echilibrul hidric al spaţiilor interstiţiale şi evacuarea deşeurilor provenind din metabolismul celular.

Principalele beneficii ale drenajului limfatic sunt:
– întărește sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici,
– dinamizează circulaţia limfei în spaţiile intercelulare,
– stimulează eliminarea rapidă a reziduurilor toxice,
– antrenează toxinele care blochează procesele fiziologice,
– intensifică schimburile nutritive şi eliminarea toxinelor din corp,
– facilitează transportul acizilor graşi şi a colesterolului
Drenajul se efectuează prin presiuni ușoare care acționează asupra lanțurilor de ganglioni limfatici. Ședințele de drenaj limfatic ajuta astfel la eliberarea limfei, fenomen care favorizează procesul de ‪#‎slăbire‬, acest procedeu fiind recomandat si persoanelor cu retenție de apa, precum si persoanelor care nu au rezultate bune in curele de slăbire.
Contraindicațiile de care trebuie sa ținem cont sunt:
• infecțiile acute;
• sindroamele febrile;
• inflamațiile la debut;
• trombozele venoase;
• afecțiunile cardiace majore decompensate, respectiv angina pectorala, obstrucțiile coronariene si valvulopatiile semnificative, insuficienta cardiaca;
• hemoragiile si procesele neoplazice active, in aceasta ultima situație, contraindicația se adresează mai mult terapeutului pentru înlăturarea oricărei suspiciuni de agravare a stării pacientului.
Se recomanda efectuarea unei sedinte la interval de 2 saptamani.

No Comments

Post A Comment