Perfect Fit The workout that works | Masajul anticelulitic
14986
post-template-default,single,single-post,postid-14986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic

Am primit de nenumarate ori diverse informatii despre masajul anticelulitic. Poate ca a devenit deja o banalitate sau poate ca auzim atat de multe lucruri tocmai datorita faptului ca masajul anticelulitic ramane una dintre cele mai sigure, eficiente si rapide forme de eliminare a aspectului inestetic de coaja de portocala.

Pentru a înțelege de ce masajul este eficient, ar fi bine să înțelegem ce este și cum apare ‪#‎celulita‬.
Celulita este o depunere de grăsime în stratul subcutanat, de regulă repartizată neuniform, ceea ce și dă aspectul în valuri sau de coajă de portocală. Datorită unor factori alimentari, hormonali sau ereditari, celulele adipoase se încarcă cu grăsime. Adipocitele, adică celulele adipoase pot să-și mărească volumul si până la 60 de ori. Rezultatul acestei creșteri în volum face ca circulația sanguină din zonă să fie deficitară, mai ales prin capilare, țesuturile subcutanate să aibă un aspect inflamat. Zonele cele mai probabile pentru apariția celulitei sunt fesele, coapsele și abdomenul. Mai trebuie menționat ca celulita afectează predominant femeile, care in proporție de 85% prezintă forme mai grave sau mai ușoare.
Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul țesutului adipos și de a îndepărta celulita într-o proporție cat mai mare. Terapeutul acționează asupra zonei afectate (picioare, fese, brațe sau abdomen) cu mâinile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), în sesiuni repetate, astfel încât să reducă treptat aspectul de coajă de portocală.
Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale – doar in zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteză susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active – pasive si pasive cu rezistenta.
Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme si produse anticelulitice, iar frecventa si numărul ședințelor de masaj se stabilesc in funcție de gradul de celulita si de excesul ponderal al clientului.

Dintre beneficiile pe care le are masajul anticelulitic, enumerăm câteva:
– masajul anticelulitic influențează metabolismul celular si sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii,
– masajul anticelulitic stimuleaza sistemul limfatic și ajută la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei,
– masajul anticelulitic ameliorează aspectul pielii, prin îmbunătățirea elasticității și tonusului acesteia, precum și a sănătății tesuturilor subcutanate.
– masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulației sângelui, o activare a sistemului venos in scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local.

Rezultatele se observă după primele 4-5 ședințe intensive, aspectul de coajă de portocală dispare vizibil, iar pielea este mai netedă; în circumferință după un tratament complet se elimină pana la 7 cm. Ședințele de masaj anticelulitic trebuie efectuate intensiv, de 3 ori pe săptămână, iar după obținerea rezultatelor dorite, o ședința pe săptămâna pentru întreținere

Pentru menținerea rezultatelor o cât mai lungă perioadă de timp, noi vă sfătuim să adoptați un mod de viață sănătos, în care să existe un echilibru armonios între activitatea fizică susținută și un regim alimentar sănătos, cu aport suficient de nutrienți.

Contraindicații: inflamații acute dermatologice, varice pronunțate (se va ocoli zona cu probleme). In perioada menstruației ședințele de masaj anticelulitic se pot face la o intensitate medie. Totuși, se recomanda întreruperea ședințelor de masaj anticelulitic mai ales in primele 2-4 zile de menstruație, când corpul este mai sensibil si nu suporta intensități mai mari.

No Comments

Post A Comment